Guld Harald og Tilsted

Den eventyrlige historie om frederikshavnerdrengen Harald Nielsen, der blev en af de bedste spillere og største personligheder i dansk fodbolds historie, inddrager nu også kommunikationsbureauet Tilsted & Co i aktiv handling.

 

I oktober 2016 fik fodboldspilleren Harald Nielsen sin egen plads opkaldt efter sig foran Arena Nord i Frederikshavn Kommune. Det er på denne plads, at der skal findes penge til en statue af den legendariske fodboldspiller fra Frederikshavn.

 

Tilsted & Co er gået i samarbejde med familien Nielsen i Klampenborg og San Francisco sammen med Per Malmberg ved Arena Nord om at finde et par mio. kroner til statuen. Det kommende fundraising arbejde vil ske i tæt samarbejde.

 Kunstneren og billedhugger Christian Svendsen fra Aalbæk er gået i gang med det kreative arbejde, der skal skabe grundlaget for kunstværket. Arena Nord er i samarbejde med Frederikshavn Kommune og flere større entreprenører i gang med at skabe den helt rigtige plads til statuen af byens største fodboldspiller.

Tilsted & Co vil sammen med frivillige og en forening med Harald Nielsens Venner forsøge at finde det økonomiske grundlag til kunstværket på Harald Nielsens Plads.
 
Allerede som 18-årig blev Harald Nielsen olympisk sølvvinder i Rom i 1960 – og scorede seks mål i fem kampe. Året forinden var han blevet kåret som ”Årets fund” – den ældste idrætspris i Danmark. Kåret til ”Årets Spiller” i 1960. Han blev den første teenager-idol i Danmark. På sin 18-års fødselsdag modtog han 22.000 breve og 2.200 pakker. Han er fortsat den yngste fodboldspiller på det danske landshold med kun 17 år, da han debuterede. En rekord fra 1959.
 
Hele sit liv bevarede han passionen for fodbold. Han viste meget om fodbold og han var respekteret af alt og alle. Han ydede en stor indsats i mange bestyrelser og igangsatte mange større ting i Danmark. Han var formand for FCK i de første fem år og herefter menigt medlem. Han blev udnævnt til æresmedlem i FCK i 2006. Allerede i 1992 modtog han den italienske fortjenstmedalje for sit arbejde for relationerne mellem Danmark og Italien. I en årrække var han præsident for Rebild National Park Society og gjorde også her stort arbejde.

unnamed (1)1960
 

 

1959

Harald Nielsen er hidtil yngste landsholdsspiller i Danmark. Han var kun 17 år, da han debuterede på det danske landshold i 1959 – med succes.

1959

Hele familien Nielsen med Rudi Nielsen i midten sammen med børnene Heidi og Henrik Nielsen foruden Elvis og Albert samt Karsten Madsen, bagerst i midten, gift med Heidi, ses her ved højtideligheden i efteråret 2016, hvor Harald Nielsens Plads blev navngivet.

 

Kunstner og billedhugger Christian Svendsen fra Aalbæk ved Frederikshavn er udvalgt til at udføre statuen i bronze af fodboldspilleren Harald Nielsen. Den ventes at blive opstillet i juli 2018.