Bent lagde sig ud med prins Henrik

  Bent lagde sig ud med prins Henrik:  Blev tilgivet efter 30 år   af: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST   Det startede som en konfrontation, men endte med forsoning. Her får du hele Bent Tilsteds fortælling om, hvordan han tog prins Henrik i at køre for stærkt. En helt almindelig køretur endte med at […]

 

Bent lagde sig ud med prins Henrik: 
Blev tilgivet efter 30 år

 

af: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

 

Det startede som en konfrontation, men endte med forsoning. Her får du hele Bent Tilsteds fortælling om, hvordan han tog prins Henrik i at køre for stærkt.

En helt almindelig køretur endte med at sætte aftryk igennem hele Bent Tilsteds liv, fordi han ved et tilfælde mødte prins Henrik.

Det hele startede en flot sommerdag i 1977, hvor den unge pressefotograf fra Se og Hør var på vej mod Spjald. Her lagde han mærke til en stor cabriolet, der kørte væsentligt hurtigere end det tilladte.

– Jeg kunne fornemme, at der var en kongekrone på nummerpladen, så jeg vendte min egen bil og fulgte efter, fortæller Bent Tilsted.

 

 

bent_tilsted

 

Til Bent Tilsteds held kørte den kongelige bil på et tidspunkt ind på en holdeplads ved et udsigtspunkt, og her så han prins Henrik stige ud af og ind i bilen igen.

– Her finder jeg mit kamera og tager det med om på forsædet, siger Bent Tilsted.

Nu hvor han ved, hvem han følger efter, bliver jagten mere målrettet, og pressefotografen begynder at tage billeder der viser hans eget speedometer og cabrioleten foran.

– Han fortsætter med at køre hurtigt efter stoppet, og han kommer op på en 140-150 kilometer i timen. Det får jeg taget nogle gode billeder af, fortæller Bent Tilsted.

 

prins2_0

Opslaget fra 1977 lever videre i Bent Tilsteds scrapbog over gamle historier, han har lavet.

Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

 

 

"Det var en god vej"

 

Køreturen slutter i Holstebro, hvor Bent Tilsted konfronterer Prinsen.

– Jeg forelagde ham, at vi havde kørt meget raskt til, men han mente bestemt ikke, at han havde kørt så hurtigt. "Det var en god vej", sagde han, men han var overhovedet ikke sur – han var festlig og grinende hele vejen igennem, siger Bent Tilsted.

Billederne endte som et fire-siders opslag i Se og Hør, og det skabte en vældig debat.

– Det blev taget op i Folketinget bagefter, om Prinsen skulle have en bøde, og også om jeg skulle have en bøde, når jeg nu tydeligt havde kørt for stærkt, siger Bent Tilsted.

prins1_0

De sort-hvide billeder er taget af Bent Tilsted, mens han selv sad bag rattet.

Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Samarbejde krævede overtalelse

 

Der blev aldrig uddelt nogen bøder, men episoden endte med at få konsekvenser for Bent Tilsted mange år senere. I 00'erne besluttede Bent Tilsted, at han ville lave en bog om kongehusets nytårstaffel for at vise, hvordan aftenen fungerer, og hvilken betydning den har for den kongelige familie.

– Det var helt ubeskrevet på det tidspunkt, fortæller han.

Bent Tilsted forsøgte at overbevise Prinsen om, at bogen var en god ide, men helt så nemt var det ikke. Prins Henrik havde ikke glemt, at han i 1977 var blevet hængt ud i Se og Hør som fartbilist.

– Jeg kunne ikke lige gå ind på de bonede gulve og få lov, for han syntes, at jeg havde været lidt skarp ved ham. Han vidste, at jeg var stemplet i panden med Se og Hør. Men han gav mig en chance for at fremlægge idéen, og han kunne se idéen i det, siger Bent Tilsted.

 

Det krævede noget overtalelse, men til sidst lod Prinsen sig overbevise, og de to endte med at arbejde tæt sammen om bogen.

– Han var fantastisk, for han havde viden om det, og det vil sige, at han også havde en mening.

Bogen blev udgivet i 2009 og markerede enden på samarbejdet mellem Prinsen og pressefotografen.

– Det var jo egentlig en dejlig afslutning efter 30-40 år, hvor vi havde været uenige om, hvorvidt vi kørte 110 eller 150 kilometer i timen, siger Bent Tilsted med et smil.

prins3

Bogen om kongehusets nytår blev til i tæt samarbejde med prins Henrik.

Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

 

 

Tilsted & CO

Granbakken 9
DK-7500 Holstebro

+45 4074 2311
+45 9743 2001
bt@btilsted.com

16 års eventyrligt julearbejde

Tilsted Com har gennem de seneste 16 år leveret eventyrlige juleprogrammer på 3-4 arbejdsdage til Eventyrteatrets juleforestillinger i Glassalen i Tivoli. Fotograf Ole Mortensen tog også i år toget til København og havde fotosession med de mange talentfulde unge,...

Sidste eventyrlige jul i Tivolis Glassal…..

Efter 23 eventyrlige år med juleforestillinger i Glassalen og Tivoli slutter Eventyrteatret deres epoke i den gamle have i 2023. Forestillingen hedder "Et Juleeventyr". Som direktør Susanne Vognstrup skriver i juleprogrammet: Citat 😊 Glassalen har dannet rammen om...

16 år med et eventyrligt teater…..

Når leder og direktør Susanne Vognstrup i Eventyrteatret i Søborg byder velkommen på hendes kontor er det med et ”bagtæppe” af lærredsprint af forsider af teatrets programmer siden 2007. Tilsted Com har fået lov til at bidrage med kommunikationen til det succesfyldte...

Eventyrlige Peter Pan i Tivoli

Fotosessionen i Tivoli gik godt søndag eftermiddag med små 100 talentfulde skuespillere i Eventyrteatrets regi. Fotograf Ole Mortensen er færdig med billedarbejdet for Tilsted Com til programmet. Alle 81 udvalgte motiver blev leveret søndag aften før midnat....

Bent Tilsteds fotoarkiv

Flere hundrede tusinde billeder til Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro Pressefotograf Bent Tilsted store fotoarkiv overdrages til Lokalhistorisk Arkiv Før sommer- og ferietiden indgik bestyrelsesformanden for Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro, Ejnar Tang og arkivleder...

Ny videofilm om tre talenter

  Tilsted Coms nye freelance medarbejder i København, Agnes Tine Tolbøll, har netop oploadet denne nye videofilm om tre unge skuespils talenter i Eventyrteatrets forestilling Rapunzel, som spiller dennne efterårsferie i Glassalen i Tivoli.   Se og læs mere...

Tv- og medietilrettelægger hos Tilsted

  I en aftalt periode er freelancer Agnes Tine Tolbøll, tv og medietilrettelægger, tilknyttet Tilsted Com til specille kommunikationsopgaver. Agnes har udgangspunkt fra København og har løst de første opgaver i Tivoli med Eventyrteatrets efterårsforestilling...